Välj oblekt sänglinne – ett hållbart val för hotell och miljö

Som hotellägare vet ni vikten av att skapa en trivsam miljö för era gäster. Men hur era sängkläder produceras kan också ha en stor påverkan på både er verksamhet och miljön. Genom att välja oblekta sängkläder tar ni ett viktigt steg mot en mer hållbar drift – utan att kompromissa med kvalitet och komfort.

Vid tillverkning av vanliga, blekta sängkläder används upp till 100 liter starka kemikalier som kaustik soda och väteperoxid, samt nästan 9000 liter vatten, för att bädda upp ett hotell med 150 rum. Dessa kemikalier och den stora mängden vatten bidrar till en negativ påverkan på miljön, och kan dessutom påverka textiliernas livslängd och hållbarhet.

Genom att välja oblekta sängkläder minskar ni kraftigt behovet av dessa kemikalier och vattenförbrukningen i tillverkningsprocessen. Detta är inte bara ett miljömässigt bättre val, utan även ett ekonomiskt hållbart alternativ i längden, eftersom textilierna får en längre livslängd och kräver mindre underhåll.

Om ert hotell hyr sängkläder via en tvätteritjänst, kan ni göra skillnad genom att uppmana tvätteriet att köpa in oblekta sängkläder åt er. På så sätt bidrar ni aktivt till minskad miljöpåverkan och kan samtidigt erbjuda era gäster en upplevelse som harmonierar med hållbarhet och omtanke om framtiden.

Gör det hållbara valet idag – välj oblekta sängkläder för ert hotell!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *